Ako sa udržujú vo forme aktívne športovkyne 49+?

Dr.Vitamin sa stal sponzorom slovenského tímu basketbalistiek 49+. Pomáhame im na ich príprave na Majstrovstvá sveta v meste Pesaro v Taliansku.

Tím sa skladá z hráčok z celého Slovenska. My sme sa stretli so štyrmi, ktoré pôsobia na východnom Slovensku a aktívne sa pripravujú na nadchádzajúce sa seniorské Majstrovstvá sveta v basketbale. Oslovili nás, aby sa pri tejto príležitosti Dr. VITAMIN stal ich sponzorom. Vycestovali sme za nimi a porozprávali sa o ich zdravom životnom štýle a príprave na Majstrovstvá sveta.

Keďže sa jedná o kategóriu 49+, ich hlavným zámerom je posilniť kĺby, dodať potrebnú energiu, podporiť športový výkon a v neposlednom rade zmierniť svalovicu a vyčerpanie po náročných tréningoch. Väčšina z nich sa basketbalu venuje už niekoľko desiatok rokov a začínali s ním keď mali 8 rokov. Je naozaj obdivuhodné, že aj v takomto veku stále aktívne športujú a udržiavajú sa v kondícií.

2_9

Jednou zo spomínaných basketbalistiek je pani Silvia, ktorá pracuje ako právnička vo verejnoprávnej inštitúcií a súčasťou tímu Maxibasket je približne 3-4 roky.

Ďalšou stále aktívnou basketbalistkou je Anička, ktorá pracuje ako referentka zákazníckeho oddelenia a basketbalu sa venuje už od veľmi mladého veku.

Pani Aďka vlastní realitnú kanceláriu a vyštudovala právničku. Tak, ako aj pani Anka, súčasťou tohto basketbalového tímu je už 15 rokov.

Poslednou dopytovanou basketbalistkou je pani Evka, ktorá sa venuje učiteľstvu matematiky a fyziky. Basketbal hráva od detstva a súčasťou Maxibasketu je taktiež, 15 rokov.

5_1

Týmto talentovaným hráčkam sme položili pár zaujímavých otázok.

 Aké sú Vaše životné rady a tipy pre vašich rovesníkov?  Ako sa udržiavate vo forme?  

„Pomáha nám tento kolektív, nakoľko sa tešíme, že si spolu zabeháme. K tomu sa zdravo stravujeme. Všetky milujeme ovocie a zeleninu, ale nepohrdneme ani chutnou slaninou či klobásou.“

Čo Vás motivuje byť neustále súčasťou tímu reprezentantiek za Slovensko? Prečo robíte tento šport?  

„Nejde tak ani o prichádzajúce Majstrovstvá sveta ako o to, ako sa neustále stretávame (minimálne 2x do týždňa). Strašne nás to baví a nevieme si bez toho predstaviť život. Je skvelé, že sme sa takto stretli a vieme reprezentovať naše mužstvo na medzinárodnej úrovni. Spájame zábavu, spoločné chvíle a športové výsledky do jedného.“

Proti akým súperom nastúpite na nadchádzajúcich MS? Kedy a kde sa budú konať?

 „V našej kategórií je približne 18 tímov, vrátane množstva Európskych krajín či Brazílie. MS sa budú konať od 20. júna do 30. júna v talianskom meste Pesaro.“

Užívate v bežnom živote doplnky stravy?

„Užívame hlavne horčík kvôli uvoľneniu celého tela a svalovým kŕčom. Taktiež, spirulinu či propolis."

Ako vám pomôže, že vás Dr. VITAMIN bude sponzorovať na príprave na Majstrovstvá sveta?

„Očakávame, že vaše produkty nám na príprave naozaj pomôžu. Myslíme si, že vaše doplnky výživy nám pomôžu pred zápasom, lepšie sa nám bude behať a aj po zápase, keď budeme unavené a vyčerpané v rámci regenerácie.“

Pani Aďa sa taktiež vyjadrila, že sa nesmierne teší na užívanie produktu Kolagén + kĺbová výživa, nakoľko má bolesti v bedrovom kĺbe.

produkty, ktoré užívajú slovenské basketbalistky

Tento tím zaznamenal v minulých turnajoch množstvo úspechov. Z Ameriky, z mesta Orlando si priniesli zlatú medailu a z Toskánska či Nového Sadu striebornú medailu.

Celému tímu prajeme na Majstrovstvách sveta množstvo energie, síl a hlavne úspechov. Pre našu spoločnosť je pocta sponzorovať takéto úspešné a cieľavedomé ženy.

Všetky spomenuté doplnky výživy nájdete na našom webe www.drvitamin.sk